Kim jesteśmy

Adres naszej strony internetowej to: www.mylittlediet.pl
Właścicielem strony internetowej jest: PATRYCJA CIEŚLAK  prowadząca  działalność gospodarczą pod firmą My little diet PATRYCJA CIEŚLAK wpisaną w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej  przez Ministerstwo Rozwoju, posiadająca adres miejsca wykonywania działalności : woj. ŚLĄSKIE, pow. częstochowski, gm. Kruszyna, miejsc. Bogusławice, ul. Grabowska, nr 32, 42-282 , NIP: 9492236686 , REGON: 382402254 , telefon kontaktowy: + 48 790752543 , adres poczty elektronicznej: patrycja@mylittlediet.pl

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Media

Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

Formularze kontaktowe

Zbieramy tylko te dane, które nam podajesz i dodatkowo adres IP komputera z którego wysłałeś nam wiadomość. Potrzebne nam są one tylko i wyłącznie w celu kontaktu i odpowiedzi na zadane pytania

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Analiza statystyk

Dzięki specjalnym wtyczkom wiemy skąd do nas trafiłeś i czy przeglądasz stronę z telefonu, tabletu czy komputera. Pomaga nam to w rozwoju oprogramowania aby jak najlepiej dopasować stronę dla Ciebie. Nie sprzedajemy i nie udostępniamy Twoich danych firmom obcym. Dane te zbiera Google poprzez swój Google Analytics, Facebook i WordPress  aby nasze statystyki mogły działać. Dane przechowujemy przez 28 miesięcy.

Newsletter

Zapis do newslettera jest dobrowolny. Zebranie adresy e-mail i imiona będą służyły do informowania Cię o nowych produktach,promocjach czy postach. Dostaniesz też dzięki niemu dostęp do darmowych upominków. Dane możesz w każdej chwili usunąć i nie dostawać więcej newslettera.

Sposoby przyjmowania płatności:

Płatności elektroniczne i płatności kartą płatniczą realizowane są za pośrednictwem serwisu imoje.pl  – możliwe aktualne sposoby płatności określone są na stronie internetowej  www.imoje.pl.

– Usługa imoje.pl  świadczona jest przez ING Bank Śląski SA., ul. Sokolska 34, 40-086 Katowice, wpisany do Rejestru Przedsiębiorców w Sądzie Rejonowym Katowice – Wschód Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000005459, kapitał zakładowy w kwocie 130.100.000,00 zł opłacony w całości, NIP: 634-013-54-75, REGON: 271514909

Z kim dzielimy się danymi

Danymi dzielimy się z Google i Facebookiem w formie anonimowej.System wysyłki Newsletteru w formie przekazania mu adresu e-mail i imienia.

Osobne dane zbiera TPay, ING Bank Śląski i system sklepu, aby móc zrealizować zamówienie.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

My Little Diet Patrycja Cieślak –  zapewnia możliwość usunięcia danych osobowych z prowadzonego zbioru, w szczególności w przypadku usunięcia Konta Klienta.

Z  powyżej wymienionego prawa  mogą Państwo skorzystać poprzez:

kontakt pisemny: My little diet PATRYCJA CIEŚLAK woj. ŚLĄSKIE, pow. częstochowski, gm. Kruszyna, miejsc. Bogusławice, ul. Grabowska, nr 32, 42-282

kontakt za pośrednictwem poczty elektronicznej: patrycja@mylittlediet.pl

Gdzie przesyłamy dane

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

Informacje dodatkowe

Jak chronimy twoje dane?

Stosujemy protokoły SSL zabezpieczające strone poprzez szyfrowanie, to samo dotyczy poczty.

Jakie mamy obowiązujące procedury w przypadku naruszenia prywatności danych

Każde naruszenie prywatności, wycieki danych zgłaszamy do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

Od jakich stron trzecich otrzymujemy dane

Google, Facebook i WordPress, Tpay, iMoje (ING Bank Śląski)

 

Klient posiada możliwość wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uważa, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy prawa.
https://uodo.gov.pl/p/kontakt

W sprawach nieuregulowanych regulaminem zastosowanie mają postanowienia Kodeksu cywilnego i odpowiednich ustaw prawa polskiego, a także prawa Unii Europejskiej, w szczególności RODO (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

 

Moja strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim mogę indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. [więcej]